Albire Dentara

Zâmbetul perfect începe cu o dantură sănătoasă și un alb fără cusur. Tocmai de aceea, tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai soliticitate servicii de estetică dentară.

Există o mulțime de factori ce cauzează colorarea dinților. Printre acestea se numără:

  • Îmbătrânirea fiziologică a dinților, ce apare odată cu înaintarea în vârstă;
  • Acumularea de tartru și placă bacteriană;
  • Consumul de băuturi și alimente cu o culoare intensă, precum cafeaua și ciocolata;
  • Fumatul
  • Modificarea în timp a culorii naturale a dinților devitali

Pentru toate acestea, însă, există și tratamente pe măsură. Cele două modalități principale de albire a dinților sunt:

Sistemul de albire profesională în cabinet – acesta se realizeză prin utilizarea unui gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen și o lampă de fotopolimerizare și este recomandat pacienților care își doresc rezultate imediate;

Sistemul de albire profesională la domiciliu – acest tip de tratament este la fel de eficient ca cel realizat în cabinet, însă efectul se obține într-o perioadă mai îndelungată, prin aplicări succesive. De cele mai multe ori, substanța utilizată este aceeași, iar aplicarea acesteia se face cu ajutorul unei gutiere.

Înainte de alegerea tipului de tratament, este recomandată o consultație în prealabil cu medicul stomatolog pentru a stabili împreună ce este mai potrivit pentru dantura dumneavoastră. Totodată, se recomandă evitarea sistemelor comercializate în magazine, întrucât pot conține paste abrazive sau acizi ce atacă smalțul dinților.

Indiferent de sistemul de albire pentru care alegeți să optați, este necesar ca înainte de a începe procedura să faceți un periaj și un detartraj profesional, întrucât albirea are efect pe o dantură curată și naturală.

Efectele secundare pe care le poate avea albirea dinților sunt temporare și pot consta în sensibilitate la rece, pete albe pe gingii și disconfort la nivelul acestora. Dacă după câteva zile efectele continuă să persiste, este necesară adresarea către un medic stomatolog.

În ceea ce privește durata unei albiri dentare, aceasta poate fi între 2 și 3 ani, variind în funcție de structura dinților, dar și de tipul de substanțe colorate consumate de către pacient. Reducerea consumului de ce provoacă colorarea dinților și renunțarea la fumat previn pătarea ulterioară a danturii.

Pentru menținerea rezultatelor, este necesară efectuarea unui detartraj și a unui periaj profesional o dată la 6 luni, în cabinetul stomatologic.